19 квітня 2022 р.

"Писанкове дерево"

 

ПИСАНКОВЕ ДЕРЕВО

🌳Традиція прикрашати дерево різнобарвними яйцями з'явилася в Німеччині. В цій країні великоднє дерево називають Osterbaum.
👉Дерево на Великдень символізує нове життя. Прикрашені кольоровими стрічками 🎀 та розфарбованими яйцями гілочки допомагали весні швидше побороти холод та негоду.
☝️Особливої популярності писанкове дерево набуло завдяки німцеві Фолькеру Крафту. Коли він був маленьким хлопчиком, то був надзвичайно вражений такою традицією. Вже у дорослому віці, він з дружиною прикрасив невеличку яблуню біля свого будинку використавши 18 пластикових яєць.
Щороку росло дерево і разом з ним збільшувалася колекція яєць.🥚🥚🥚
Згодом всі члени сім'ї Крафта долучилися до прикрашання дерева на Великдень. Кількість яєць досягла 10 000, серед них вже не тільки пластикові, але й справжні ( пусті всередині), розписані, пофарбовані, з блискітками та з унікальними малюнками. Недивно, що таке писанкове дерево стало приваблювати туристів. Для його прикрашання сім'я витрачала два тижні, стільки ж, щоб зібрати яйця після свята.
🙌 Писанкове дерево прикрашене своїми руками безперечно створює святкову атмосферу. Ви можете оздобити деревце у своєму саду, чи біля будинку. Або зробити вдома настільну композицію використавши гілочки.
😃А ви маєте писанкове дерево?







Немає коментарів:

Дописати коментар