19 квітня 2022 р.

" Топ-3 запитань від дітей про Великдень"

 


Топ-3 запитання від дітей про Великдень.

1️⃣Чому фарбують яйця🥚🥚🥚?
За легендою Марія Магдалина - жінка яка перебувала біля Христа під час розп'яття та найперший свідок воскресіння Ісуса, була послана ним аби повідомити про це іншим.
Марія Магдалина прийшла до імператора Тиберія, аби сказати, що Ісус Христос воскрес. До імператора не можна було приходити з порожніми руками, тож в якості подарунку Марія принесла куряче яйце🥚. Тиберій не повірив розповіді про воскресіння.
"Швидше яйце стане червоним, ніж стане можливим воскресіння померлого", – заявив він. Але сталося диво - яйце почервоніло. Саме тоді Тиберій і вигукнув "Воістину воскрес!".
👉Таким чином, фарбувати яйця – це спосіб нагадати про диво, символ справжньої віри у воскресіння Христа.
2️⃣ Для чого на Великдень б'ються яйцями?
🥚Яйце - це символ нового життя. Тому, щоб старе поступилося новому - писанку розбивають.
👉За іншою версією - у старі часи вважалося непристойним цілуватися прилюдно на свята. Тому віруючі і придумали символічні «поцілунки» за допомогою яєць. Якось дуже актуально і в сьогоднішніх реаліях.😉
3️⃣ Чому на Великдень печуть паски?
За стародавніми вірування Іісус Христос приходив до своїх учнів під час обідів. На столі завжди посередині залишали місце для тарілки з хлібом. З часом утворилася традиція залишати хліб на столі в храмі на свято Воскресіння. Грецькою він називався "артос". Під час богослужіння хліб обносили навколо храму, а в суботу роздавали віруючим.

Поступово ввійшло у звичай мати такий хліб в кожній сім'ї. Почали випікати хліб циліндричної форми зі здобного тіста як символ перемоги Христа над смертю. Маючи паску на столі на Великдень ми віримо, що і в нашій оселі невидимо присутній воскреслий Господь.

Немає коментарів:

Дописати коментар