1 квітня 2020 р.

Корисна інформація

            Ігри для подолання агресії

 

агресія

 

“Обзивалки” (Кряжева Н.Л.)
Мама/тато/психолог і дитина/діти стають один напроти одного (або в коло) і кидають один одному м’яч. Кидаючи м’яч, називайте один одного різними “образливими словами”, які насправді зовсім не образливі. Заздалегідь домовтеся, якими словами можна користуватися. Це можуть бути назви овочів, фруктів, грибів, меблів. Кожне звернення повинно починатися зі слів: “А ти, …, морквочка!” Пам’ятайте, що це гра, тому ображатися не потрібно. В кінці гри нехай кожен назве іншого лагідним словом, наприклад: “А ти, …, сонечко!”
Проведіть гру у швидкому темпі, попередивши дітей, що ображатися не можна.

“Пил”
Запропонуйте дитині вибити пил з подушки. Нехай малюк б’є її, кричить.
“Боротьба подушками”
Увімкніть веселу музику, візьміть у руки подушки і злегка побийтеся ними. Але ви чітко повинні встановити правила – не бити руками, не кричати образливі слова. Якщо правила порушуються, гра зупиняється.
подушки
“Бійка батаками”
Батаки — це такі м’які палки, якими можна битися, не завдаючи болю один одному. Цей інструмент ідеальний для зняття напруги, відреагування агресії, формування навичок самоконтролю. Влаштуйте з дитиною дуель на батаках. Детальніше про способи використання батак читайте тут: Батаки — незвичайний помічник. Придбати батаки можна тут: Toys Dytpsyholog VK, або тут: Toys Dytpsyholog Fb
батаки
“Сніжки”
Запропонуйте дитині комкати аркуші паперу і кидати ними один в одного.
komochok
“Розтирання паперу”
Аркуш паперу тріть в кулаках, роблячи рухи, ніби ви перете одяг. Коли папір стає геть м’яким, малюйте по ньому акварельними фарбами. Малюнки будуть дуже цікавими, фарба розтечеться по зім’ятому папері різними візерунками.
мятая бумага
“Салют”
Дитина рве папір і з силою кидає шматочки вгору. Потім всі разом прибирають сміття з підлоги.салют
“Аплікація із шматочків паперу”
Порвіть папір на дрібні квадратики і зробіть з них колаж чи аплікацію.
аппликация
“Намалюй свою злість”
Коли дитина сердиьтся і починає неприйнятним чином проявляти свою злість (б’ється, кусається, кричить і т.п.), запропонуйте їй намалювати свою злість. Дайте аркуш паперу і олівці, бажано воскові. Не втручайтеся у процес малювання, просто спостерігайте.
рисует
“Чашка злості”
Виділіть окрему чашку, в яку можна покричати щодуху в моменти сильної злості. З цієї чашки пити уже не варто. Нехай вона буде лише для криків.
“М’ячик, котися!”
Тенісний м’ячик кладеться на рівну поверхню. Дитині пропонують здути його, щоб він прокотився по заданій траєкторії. Ігри за участю дихальних елементів психологи вважають найефективнішими.
дует
“Жаба”
Якщо малюк любить купатися, запропонуйте йому дути на поверхню води, щоб вийшли хвилі. Зусилля дитини повинні бути досить інтенсивними.
“Ураган”
Сядьте навпроти малюка і запропонуйте йому вас здути. Нехай він набере в легені побільше повітря і як слід дме на вас – а ви при цьому робіть вигляд, що пручаєтеся потокам повітря.
“Бокс”
Запропонуйте дитині бити щодуху боксерську грушу до тих пір, поки вона не втомиться, або поки не набридне. Придбати таку боксерську грушу, котра не падає можна тут: Toys Dytpsyholog
r8UaVdj9q2s

“Впертий баранчик”
Малюк лягає на підлогу і з силою випрямляє ноги, в повітря або б’є ними об підлогу. На кожен удар він може говорити «Ні!».
Ребенок-на-полу
“Футбол”
Дитина і дорослий грають у футбол подушкою. Її можна відбирати у іншого, штовхати, кидати – головне, дотримуватися всіх правил.
подушка мяч

Немає коментарів:

Дописати коментар