12 квітня 2022 р.

"5 шкідливих речей, які мудрі батьки не забороняють своїм дітям"

5 шкідливих речей, які мудрі батьки Не                  заборонять своїм дітям
1. Їсти шкідливі продукти
 Давайте начистоту: майже кожна дитина любить шкідливу їжу. Всі ці солоні снеки, пиріжки і солодощі, після яких руки залишають липкі відбитки на всьому, до чого торкаються. І коли батьки забороняють їсти всю цю гидоту, така їжа зводиться незміцнілим розумом в культ і з’їдається при першій можливості, що з’явилася.
Фахівці вважають, що батькам варто самим час від часу купувати дітям таку бажану їжу. Щоб ті розуміли, що при великому бажанні можуть з’їсти пачку чіпсів вдома. Та й ховати від мами фантик від нишком поглиненої шоколадки зовсім не обов’язково
2. Витрачати особисті гроші на непотрібні речі
Згідно з дослідженнями, сучасні діти досить часто витрачають особисті гроші на солодощі, популярні іграшки, журнали, а також на відеоігри і вбудовані в них покупки. Багатьом батькам все це здається дурним витрачанням готівки. І часто вони намагаються заборонами або бесідами захистити дитину від непотрібних витрат. Але з таким підходом варто пригальмувати по 2 причинах:
По-перше, з тих пір як ви видали дитині гроші, вони стають її власними. І тільки вона може вирішувати, на що їх витратити. Особливо це стосується сімей, в яких діти отримують кишенькові за якусь домашню роботу.
3. Бути безтурботним
Психологи всерйоз стурбовані тим, що сучасні діти стали набагато більш тривожними, стурбованими і депресивними порівняно з попередніми поколіннями. Причина почасти криється в тому, що сьогодні багатьом дітям доводиться брати участь в чомусь схожому на спринт по озброєнню знаннями. Шкільна програма стає все складнішою і більш насиченою, зростає кількість «модних» захоплень, та ще й соцмережі постійно змушують почувати себе не таким крутим, як оточуючі.
Тому сучасна дитина гостро що потребує «байдикування». Якщо в розкладі вашого чада з’явилося вікно, не поспішайте його заповнити новими завданнями. Іноді буває важливо просто побути вільним від справ і щасливим.
4. Сперечатися зі старшими
Щодо дітей молодшого віку така заборона може бути запорукою безпеки, все-таки малюкові важливо знати, що не всі дорослі хороші і не всі їх прохання чи накази треба виконувати беззаперечно. Для дітей трохи старших це вже питання моралі. На жаль, мудрість і правота все рідше починають залежати від кількості прожитих років. Іноді і літня людина може в чомусь помилятися або вести себе відверто по-хамськи. У таких ситуаціях можна і потрібно вчитися відстоювати свою думку і особисті кордони. Дорослим же залишається навчити своє чадо робити це без лайки, істерик і образ (якщо вони, звичайно, самі це вміють).
5. Спичиняти незручності 
Багато батьків знайомі зі словосполученням «незручна дитина». Спершу здається, що за ним не стоїть нічого, крім нескінченного материнського головного болю. Але давайте тоді розберемося, хто така «зручна дитина». А це той малюк, хто автоматично підпорядковується і робить те, що йому говорять. Він виростає в слухняного дорослого, у якого немає шансів постояти за себе і відстояти свої інтереси. А цим, вже повірте, навколишні будуть з радістю користуватися.
Ми погодимося з тим, що ростити неслухняних дітей буває ой як непросто. Але з них, як правило, виростають впевнені в собі дорослі, які вміють діяти, замість того щоб шепотіти собі під ніс: «Потерпи ще трохи».

Немає коментарів:

Дописати коментар