11 листопада 2022 р.

Як навчити дитину малювати

Всі діти, без винятку, обожнюють малювати. Звичайно, не у всіх це виходить, однак є спосіб навчити дитину художнього мистецтва легко і весело

Поетапне малювання для дітей:

Покрокове малювання – відмінний метод розвитку творчих здібностей малюка незалежно від його природних даних. Впевнена, осягати крок за кроком майстерність малювання буде цікаво не тільки дітлахам

 Кораблик.

Прекрасний варіант для маленьких любителів морської тематики. Ти бачиш, що малювання предмета полягає в абсолютно простих прийомах.

2. Кит.

Виявляється, навіть величезного кита можна намалювати буквально за кілька етапів. На самому початку краще використовувати олівець, щоб можна було легко виправити малюнок, а вже потім надавати зображенню кольору.

3. Паровозик.

На перший погляд, малюнок здається складним. Але як просто перенести його на папір, коли бачиш процес створення від початку до кінця.

4. Морозиво.

Улюблені ласощі всіх дітей тепер можна і намалювати!

5. Конячка.

Спершу дитині може бути складно. Покажи дитині наочно, як малюєш ти, як користуєшся гумкою, прибираючи непотрібні лінії. Діти швидко схоплюють нову інформацію, так що результат не змусить на себе чекати.

6. Зайчик.

Для зовсім маленьких діток таке покрокове малювання зайчика може стати прекрасним доповненням до вивчення назв тварин. Чому б не намалювати кілька тваринок, з назвами яких ви тільки що познайомилися? Користь тільки примножиться.

7. Мураха.

Дотримуйся такої зрозумілої інструкції, і не встигнеш помітити, як з аркуша паперу тобі посміхнеться ось така доброзичлива мураха. До того ж, в процесі творчості з дотриманням певної послідовності дій у дитини виробиться алгоритм дій, який дозволить їй в майбутньому зображати багато речей і без таких шаблонів.

8. Бегемотик.

Тепер, коли дитина попросить тебе намалювати щось, ти знаєш, як це зробити. Адже іноді процес гальмується через те, що ми не знаємо, з чого почати малюнок.

9. Кошеня.

Орієнтуючись на просту схему, можна намалювати без помилок пухнастого домашнього улюбленця. Так захопливо стежити за тим, як звичайні фігури, штрихи перетворюються на цілісну картинку!

10. Крокодил.

Поетапне малювання тварин – чудове тренування моторики рук для діток. Таким чином, ми вчимося взаємодіяти з предметами та керувати ними.

Забезпеч свого юного художника альбомом для малювання, олівцями, гумкою, і приступайте разом до створення перших шедеврів. Обов’язково попередь дитину, що не варто поспішати, адже все добре виходить тільки у старанних. Починайте з простих зображень, поступово переходячи до найскладніших.

Немає коментарів:

Дописати коментар