11 листопада 2022 р.

7 веселих вправ для дитячих очейРекомендовано офтальмологами

7 веселих вправ для дитячих очей
Рекомендовано офтальмологами
Гімнастика для дитячих очей допоможе натренувати, значно зміцнити очний м'яз і уникнути серйозних проблем у дорослому житті.

1. «Метелик». Допоможіть малюку уявити, що його повіки і вії це крильця гарного метелика. Необхідно моргати очима, при цьому всі рухи мають бути легкими, повітряними та досить швидкими.
2. «Веселі годинники». І тут уявляємо, що очі є стрілками, які дивляться то вправо, то вліво. Необхідно виконати не менше 20 повторень, при цьому варто уважно стежити за рівним положенням голови.
3. «Жмурки». Ця гра відома всім дітям. При виконанні цієї вправи необхідно міцно заплющити очі приблизно на 5 секунд, а потім їх повністю розслабити.
4. "Світлофор". Дитина уявляє себе світлофором. Потрібно закривати то праве, то ліве око.
5. "Хто кого перегляне". Необхідно якомога довше не моргати очима. Щодня цей час почне збільшуватися. Як тільки дитина моргне, вона повинна заплющити очі і уявити, що спить. Напруга з розслабленням благотворно діє на м'язи.
6. «Близько далеко». На вікно потрібно прикріпити маленьке коло. Дитина повинна переводити погляд із неї на більш далекий об'єкт. Наприклад, на вуличний стовп, дерево, сусідню будівлю.
7. "Масаж". Закрити очі та погладити подушечками пальців повіки. Масажувати також можна брови та краї очних ямок. Це допоможе покращити кровообіг та надає сильний позитивний вплив на органи зору.

#психологія #інкурсія #дитячапсихологія #вправидляочей #практичнівправи #рекомендаціїофтальмолога #батькам

Немає коментарів:

Дописати коментар