21 травня 2022 р.

Консультація "Малюємо крейдою"

 

Дорогі Батьки та мої любі Дітки!
💕
Хочу запропонувати вам ще цікавих ідей, як весело і корисно проводити час на прогулянках, а саме ігри з крейдою.
🖍️Крейда – завжди вдалий, простий та доступний спосіб урізноманітніти дитячі вуличні ігри. З крейдою можна вигадати багато цікавих, а головне – корисних розваг.
✔️Конкурс малюнків
Якщо зібралася компанія дітей, найпростіше влаштувати конкурс малюнків на певну тему. Складність теми має відповідати віку учасників. Добре, якщо приготувати маленькі гостинці.
✔️Малюнки по контуру
Крейдами можна обводити різні предмети, які опиняться під рукою: формочки для пісочниці, денце відерця, листочки чи руки й ноги. З отриманих силуетів можна складати цілі композиції. Можна обвести, а потім розфарбувати тінь. Цікаво обводити її в одному й тому самому місці, але в різні періоди дня. Таким чином дитина отримає уявлення, як міняється тінь, залежно від розташування сонця.
✔️Гра з трафаретами
Виготовіть завчасно вдома трафарети з товстого картону. Тепер за допомогою них можна малювати різні картини.
✔️Малюнки по крапках
Позначте крапками-підказками контури малюнка на асфальті, а дитина нехай обведе його суцільною лінією.
✔️Геометричні малюнки
Можна намалювати різні геометричні фігури і запропонувати дитині домалювати їх так, щоб вони перетворились у щось впізнаване. Наприклад з кола можна зробити яблуко, сонечко, обличчя тощо.
✔️Уяви!
Ще одна гра, що розвиває зв’язне мовлення і уяву. Один з учасників гри малює на свій розсуд 3-4 предмети, а інший має придумати і розповісти історію з ними. Потім міняються ролями.
✔️День за днем
Можна малювати з продовженням. Тобто на наступний день домальовувати початий малюнок.
✔️Активні ігри
Також з крейдою можна гратися і в рухливі ігри: мама малює звивисту доріжку, а дитина має пройти по ній, не наступаючи на лінії. Потім цією доріжкою можна катати машинку на мотузочку чи їздити на велосипеді. Можна намалювати перешкоди, які слід перестрибувати, чи об’їжджати. А можна намалювати цілий лабіринт. Намалюйте на асфальті кружечки і нехай дитина стрибає, як жабка, з одного «листочка» на інший.
✔️Класики
Класи: чудово розвиває координацію рухів і рівновагу. Існує багато варіантів цієї гри. Ось кілька з них. Розкресліть поле на 10 комірок – по 2 комірки у п’ять рядків. Нумерація від лівої нижньої комірки до лівої верхньої (від одного до п’яти) і продовжується з правого верхнього до правого нижнього (від шести до 10). У грі беруть участь кілька осіб. Перший гравець починає гру, кинувши битку (шматочок шиферу чи маленька коробочка від вазеліну, заповнена піском) у клітинку №1 – перший клас. Гравцеві слід стрибнути у перший клас, підняти битку і прострибати усі класи на 1 нозі. Якщо він жодного разу не заступив на лінію, починає з другого класу. Якщо ж торкнувся другою ногою, заступив чи не влучив у потрібний клас биткою – хід переходить до іншого гравця. Виграє гравець, що першим проходить усі класи.
Веселих та цікавих вам прогулянок 🌿🕊️


Немає коментарів:

Дописати коментар